Turkey Trivia – Happy Thanksgiving Day

Toata lumea a auzit povestea clasica de Ziua Recunostintei, dar puţini ştiu micile adevaruri din spatele tradiţiilor acestei sărbători. De la mancare la fotbal la adormitul la masa, Turkey Trivia va va răspunde la anumite întrebări de Ziua Recunostintei la care nu cred ca le stie fiecare om. Hai sa incepem cu fapte si nu numai vorbe.

Tradiţia – inceputul:

O sărbătoare de trei zile, despre 50 de colonişti şi 90 de nativii americani, prima Zi a Recunostintei a fost in 1621, aceasta nu includea piureul de cartofi, placinta de dovleac sau cea de afine. Cerb, iepure şi dovleagul înfrumuseţau masa, şi istorici credeau că homarul,  carne de foca şi gasca ar fi putut fi servit. În timp ce păsările au fost pe meniu, pasărea de alegere nu a fost, cel mai probabil, curcanul.

Devenind oficial:

Liderii americani “petreceau” aceste zile de recunostinta destul de des în timpul secolelor 17 si 18. O sărbătoare într-o anumită zi în fiecare an, nu a avut loc până ce preşedintele Lincoln a declarat Ziua Recunoştinţei o zi de sărbătoare naţională în 1863. De aproape 40 de ani înainte de declaraţie, scriitoarea Sarah Josepha Hale-autoarea „Mary had a Little Lamb”, printre alte carti, a dus o campanie destul de acerba, pentru a face oficiala aceasta data.

Gobble Gobble:

În timp ce „gobble” este sunetul pe care majoritatea oamenilor il asociaza cu curcani, aceste păsări au cel puţin 28 de vocalizari diferite ce sunt cunoscute. Alte denumiri (strigari), inclusiv „yelps”, „clucks”, „putts”, „cackles”, „purrs”, „hoots” şi „hisses”, sunt utilizate pentru a indica pericol, a face public masculinitatea sau feminitatea animalutului, instituie controlul şi păstreaza turma (sau cum se spune la o “adunare” de pasari? – desi nu cred ca exista) împreună.

Satul de curcan?

In ciuda aparentelor populare, vestitul curcan nu este, probabil, responsabil pentru somnolenţa de dupa masa. Somnolenta de Ziua Recunostintei este mult mai probabil cauzata de…sa zicem mai gentil, consumul excesiv de alcool şi mâncând o mare si bogata masa in carbohidrati pe care organismul trebuie să muncesca din greu ca sa digere fiecare chestiune ce a fost bagat in stomac. În timp ce mănâncand curcan pe un stomac gol, fără nici un alt produs alimentar s-ar putea să vă faca un pic obosit, atunci când e servit ca parte a unei sărbătoare vestite, efectul de oboseala este neglijabil.

Lions & Tigers & Bears:

Prima parada Macy de Ziua Recunoştinţei, în anul 1924 a atras un sfert de milion de oameni şi erau prezentati angajati Macy costumati, trupe muzicale profesionale, precum şi animalele de la Central Park Zoo. Astăzi, peste 3 milioane de oameni participa la aceasta parada, şi alti 44 de milioane urmaresc parade la televizor.

Vanatoarea de baloane:

Baloane gigantice cu heliu au fost adăugate la parada Macy în 1927. În timp ce Macy planificase sa le elibereze în cer după parada, baloane si-au pornit singure ascensiunea lor. În anul următor, lansarea a fost reuşită, şi baloane pluteau deasupra regiunii pentru mai multe zile. Orice copil suficient de norocos pentru a găsi unul din baloane dezumflate, ulterior, au primit un cadou de la magazin.

Avutia placintelor:

Potrivit Guinness World Records, cea mai mare placinta de dovleac coapta vreodată a fost de 12 metri în diametru şi cantarea in jur de 2020 de kilograme. Reteta necesita 900 de kilograme de dovleac, 1860 ouă, 300 de kilograme de zahăr şi 250 de kilograme de coaja, printre alte ingrediente. Creatorii pretind că am spart propriul record cu o plăcintă care este 20 de metri în diametru şi 3699 de kilograme, dar Guinness încă nu a confirmat realizarea.

Game Time:

Tradiţia de a organiza o „Ziua Recunostintei Clasica” a început în 1934, atunci când la Chicago Bears a învins Detroit Lions in fata de 26.000 de fani. Recordul Detroit este de 33 victorii, 36 pierderi şi două egalizari, şi singura dată cand Lions nu au jucat un joc de Ziua Recunoştinţei a fost atunci când a fost NFL-ul tinea un moratoriu pentru perioada celui de-al doilea război mondial.

“Adevaruri” despre sărbătoare:

Curcanul mediu de Ziua Recunoştinţei cantareste cam 15 kilograme si este compus din carne alba 70% şi 30% carne “neagra”. NTF (Federatia Nationala a Curcanului – da oameni buni exista si asa ceva) au estimate că, în 2007, 46 de milioane de curcani au fost mâncati de Ziua Recunostintei.

Schimbare datii:

In 1939, presedintele Franklin D. Roosevelt a mutat Ziua Recunostintei in a treia joi a lunii într-un efort de a stimula cumpărături în timpul Marii Decaderii Economice (la noi – Romania – numai decaderi din astea am avut 😛 ). Dar dupa “întâlniri de gradul 3” cu opoziţia, Roosevelt a fost nevoit să schimbe ziua înapoi la joia trecută, doar dupa doi ani mai târziu, în noiembrie.

Aproape faimos:

Deşi Thomas Jefferson a selectat vulturul plesuv ca pasărea naţională, Benjamin Franklin a crezut că, curcanul ar fi un candidat mai bun. O „pasare curajoasa”, un curcan, Franklin a crezut, “ca nu ar ezita să atace un grenadier din garda britanica, care s-ar presupune ca ar invada curtea lui din fermă”. În comparaţie, el a spus ca vulturul are un „caracter moral rău” şi a jucat un rol mai puţin important în viaţa americană la începutul anului.

Pasarile care ard cauciucul (sau pamantul in cazul de fata):

În timp ce curcani crescuti comercial, de obicei, nu pot zbura – practicile de reproducţie au modificat proportiile corpului – soi sălbatic poate atinge viteze de până la 55 de mile pe ora atunci când este speriat de un pradator. Acestea pot alerga, de asemenea, până la 20 de mile pe oră, ceea ce le face o ţintă grea pentru vânători.

Oricum si orice am zice de aceasta zi, este o zi in care oamenii sunt mai recunoscatori, familiile se unesc si mancam mancare foarte buna.

Happy Thanksgiving my little readers!!! ^_^

Bunny kisses and have a fucking great day!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s